Δημιουργία ιστοσελίδας και blog

dimiourgia blog dwreanΠλέον η δημιουργία ιστοσελίδας καθώς και blog, είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει γρήγορα και οικονομικά – εάν όχι ακόμα και δωρεάν – !

 

Για τις εταιρείες είναι απαραίτητη μια ιστοσελίδα όπου θα παρουσιάζονται όλα τα προϊόντα, αναλυτικά με περιγραφές και τιμές. Με αυτόν τον τρόπο συνδέεται η κάθε επιχείρηση με ένα μεγάλο, ευρύ κοινό , που αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο.

 

Από την άλλη, ακόμα και τα προσωπικά sites και blogs έχουν ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο. Εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε ένα blog με κάποιο δικό σας θέμα και να παρουσιάζετε τα πράγματα έτσι όπως εσείς θέλετε, τώρα είναι η ευκαιρία σας!

 

Δημιουργία blog δωρεάν

 

Η δημιουργία blog είναι μια από τις πλέον εύκολες διαδικασίες στο διαδίκτυο.

 

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog είτε για να γράφετε τις προσωπικές σας σκέψεις και ιδέες είτε για να το έχετε ως ένα προσωπικό ή επαγγελματικό web site!

 

Τα blogs δεν λειτουργούν μόνο ως προσωπικά ιστολόγια, όπως όταν ξεκίνησαν. Πλέον πάνω στην πλατφόρμα των blogs έχουν στηθεί ολόκληρες ιστοσελίδες!

 

Πως να φτιάξω blog δωρεάν

 

Η κατασκευή blog δεν απαιτεί ούτε χρήματα ούτε πολύ κόπο! Με την σωστή καθοδήγηση θα έχετε το δικό σας blog, έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!

 

Σας προτείνουμε να αγοράσετε το δικό σας domain name καθώς και τον χώρο του web hosting, καθώς έτσι θα έχετε μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία στο site σας και θα μπορέσετε να το παραμετροποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

 

Σε αντίθεση με τα blog στο blogger της google, εάν φτιάξετε ένα δικό σας blog, σε αγορασμένο πακέτο φιλοξενίας hosting, θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε το template και την εμφάνιση της ιστοσελίδας όπως θέλετε και γενικά να δημιουργήσετε από προσωπικό site μέχρι μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

 

Θα σας αναλύσουμε και τα 2 σενάρια – και της κατασκευής blog με πληρωμένο hosting για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και του απολύτως δωρεάν!

 

Πως να κάνω blog

 

Πριν κατασκευάσετε το blog σας, θα πρέπει να αγοράσετε το πακέτο φιλοξενίας που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το αρχικό πακέτο GALAXY από την εταιρεία TOPHOST θα σας ικανοποιήσει 100% και ταιριάζει σε όλες τις αρχικές ανάγκες. Σίγουρα για κάποιο διάστημα δε θα χρειαστεί να κοιτάξετε για αναβαθμίσεις ή κάτι άλλο!

 

Μπορείτε να δείτε τα πακέτα της εταιρείας TOPHOST στη διεύθυνση http://www.webhostinggreece.gr/tophost-kritiki/

 

Αφού αγοράσετε το πακέτο φιλοξενίας μαζί με το δικό σας domain, που θα είναι της μορφής onoma.gr ή onoma.com και όχι onoma.wordpress.com ή onoma.blogspot.gr όπως είναι τα δωρεάν blogs, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη κατασκευή του blog σας.

 

Από ‘δω και πέρα όλη η διαδικασία είναι δωρεάν, χωρίς να απαιτείται να πληρώσετε για κάποιο πρόγραμμα, άδεια κτλ.

 

Η κατασκευή ιστοσελίδας μόνος σας δε πρέπει να σας τρομάζει ή να σας γεμίζει άγχος. Αφού συνδεθείτε στο πακέτο φιλοξενίας – στον πίνακα ελέγχου του παρόχου σας – θα κάνετε εγκατάσταση το πρόγραμμα wordpress και από εκεί υπάρχει ένας οδηγός βήμα βήμα όπου θα σας καθοδηγήσει για τα περαιτέρω.

 

Πως φτιάχνω blog στο blogger

 

Το blogger είναι η υπηρεσία της google για δωρεάν blogs. Δυστυχώς, δε θα μπούμε σε λεπτομερή ανάλυση και το πως θα φτιάξετε ιστοσελίδα στο google καθώς η ποιότητα της υπηρεσίας δεν είναι πολύ καλή ούτε έχετε τη μεγάλη παραμετροποίηση που σας προσφέρει ένα πακέτο web hosting μαζί με το wordpress.

 

Το καλύτερο web hosting μαζί με το opensource και δωρεάν wordpress, θα σας έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για το δικό σας blog.

 

Εάν παρ’όλα αυτά θέλετε να φτιάξετε ένα blog στο blogger, μπορείτε να επισκεφθείτε την διεύθυνση χχχχχ και αν δημιουργήσετε το δικό σας blogspot blog!

 

Πως φτιάχνω blog στο wordpress

Το wordpress, πέρα από πρόγραμμα για self hosted blogs προσφέρει και υπηρεσία δωρεάν blog. Φυσικά υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί όπως δε μπορείτε να επεξεργαστείτε 100% την εμφάνιση και το template, να εισάγετε κώδικα στο theme, κ.α.

 

Η καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα μόνος είναι να επιλέξετε ένα πακέτο webhosting από την εταιρεία TOPHOST και έπειτα είτε να επιλέξετε το wordpress είτε τον ενσωματωμένο κατασκευαστή για δωρεάν στατικές ιστοσελίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *