Καλώς ήλθατε

Στην ιστοσελίδα αυτή περιέχονται και είναι προσβάσιμα δωρεάν και ελεύθερα όλα ανεξαιρέτως τα άρθρα, τα φωτογραφικά και φωτοτυπικά ντοκουμέντα, οι έρευνες, οι αναλύσεις, οι ειδήσεις, η γενική κριτική, τα σχόλια, οι συνεντεύξεις, οι διάλογοι ακόμα και οι επιστολές, που έχουν δημοσιευθεί από το πρώτο τεύχος του Ιανουαρίου 1982 μέχρι και το τελευταίο (319°) του Δεκεμβρίου 2008 στο μηνιαίο περιοδικό πρωτοποριακής έρευνας «Δαυλός» η έκταση του τμήματος της ιστοσελίδας που περιλαμβάνει την ύλη του περιοδικού «Δαυλός» είναι 22.772 σελίδες. Επίσης σε ιδιαίτερο τμήμα περιέχονται ολόκληρα τα κείμενα τριών εκ των σημαντικότερων βιβλίων που εξέδωσε ο «Δαυλός» στα 27 ακριβώς χρόνια που κυκλοφορούσε. Το σύνολο των σελίδων των εκτιθέμενων τριών βιβλίων είναι 660.

 

Πρόκειται για ένα ψηφιακό μουσείο, μέσω του οποίου μπορεί ο επισκέπτης να μυηθεί σ έναν ιδιαίτερο, ολοκληρωμένο και οργανωμένο τρόπο σκέψης, με τον οποίο ειδώθηκε και αρθρώθηκε σε αποδεικτικό λόγο χωρίς σκοπιμότητες και προκαταλήψεις η πραγματικότητα στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, τη Γλώσσα, την Πολιτική, την Θεοκρατία, το τραγελαφικό ιδεολόγημα του «Ελληνοχριστιανισμού», την Ελλάδα, τον σημερινό βυζαντινοκρατούμενο Ελληνισμό και τις αρνητικές, άν όχι καταστρεπτικές, συνέπειες του βυζαντινισμού στη ζωή των τωρινών Ελλήνων και τέλος την καθαρή Ελληνικότητα ως βάση της σημερινής παγκόσμιας επιστήμης, παγκόσμιας σκέψης και του παγκόσμιου πολιτισμού.

 

Ο ιδιαίτερος αυτός τρόπος θέασης της Αλήθειας λειτουργεί στα κείμενα του «Δαυλού» αποκλειστικά με τη μέθοδο της Απόδειξης και πάντοτε μέσα στο πεδίο του Λόγου και της Ελευθερίας και ποτέ στο πεδίο του Παραλόγου και της Μεταφυσικής. Έτσι γίνεται εύκολα ένας πλήρης Κώδικας Σκέψης, που μπορεί να χρησιμεύει ως κλειδί για την ανάσυρση στο φως της ατομικής και ιστορικής συνείδησης στρεβλωμένων ή αποκρυπτόμενων καταστάσεων και γεγονότων του χθες (Ιστορία), πάντοτε σε συνάρτηση και σύγκριση με τις καταστάσεις και τα γεγονότα, του σήμερα (Πολιτική). Ίσως μπορεί να λειτουργεί ακόμη και ως μέθοδος πρόβλεψης του αύριο.

 

Περιηγηθείτε λοιπόν το Ψηφιακό Μουσείο «Δαυλός». Και θα επιβεβαιώσετε τα παραπάνω.

8 Replies to “Καλώς ήλθατε”

 1. Καλημέρα!
  Θα ήθελα όλα τα τεύχη αυτού του ιστορικού και θαυμάσιου έργου!
  Ευχαριστώ

 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ…..

 3. Αγαπητοί Κύριοι,

  Δεν μπορώ να βρω το link…
  Κάποια βοήθεια…

 4. Ευτυχώς πρόλαβα και κατέβασα όλα τα τέυχη. Αλήθεια γιατί δεν υπάρχει κανένα τεύχος την σελίδα;

 5. Εχω όλους τούς τόμους του περιοδικού εκτός απο τρείς,πρίν απο μερικά χρόνια είχα κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή τα ανάλογα τεύχη, τα οποία κατόπιν τα έχασα…υπάρχει τρόπος να τα αποκτήσω ξανά,δεδομένου οτι από το περιοδικό δεν υπάρχει πλέον πρός πώληση ούτε μια σελίς όπως μου είχε πει ο κύριος Λάμπρου ,ευχαριστώ!!

 6. Πως γίνεται να μελετήσουμε τα τεύχη του Δαυλού εμείς οι νεότεροι;
  Παρόλο που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα ότι είναι προσβάσιμα, δεν μπορούμε να τα βρούμε κάπου.
  Ευχαριστώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *